miércoles, 10 de diciembre de 2014

CALLEJERO POÉTICO DE L'ALCÚDIA: UTAH BALZER



Por traducir
y por  lo que se le quiere por aquí
Utah Blazer
ha venido a concurrir
en este callejero de l'Alcúdia
con más calles
que las que entran en un listín

Autor de la poesía: José Vicente Navarro Rubio


Fuente: http://www.riberaexpress.es/
Utah Balzer, alemanya resident a l’Alcúdia, que féu de traductora.
El passat dilluns, 12 d’agost, les famílies alcudianes agermanades amb la ciutat de Nieder Olm reberen una agradable visita. L’alcalde alemany, Dieter Kuhl, de visita turística a Espanya, va voler apropar-se a l’Alcúdia per saludar els seus amics, i a més aprofità per gaudir del nostre COTIF.
L’acte consistí en una recepció informal, degut al caràcter privat de la visita, a l’Ajuntament, on Robert Martínez,l’alcalde, iJosep Millo, regidor de cultura i agermanaments, donaren la benvinguda a Dieter Kuhl. En aquesta recepció, comptaren amb la presència d’Utah Balzer, alemanya resident a l’Alcúdia, que féu de traductora.
 La reunió amb les famílies agermanades fou molt emotiva, ja que s’hi recordaren anècdotes d’anteriors encontres i visites, tant a Nieder Olm com a l’Alcúdia, i es va començar a fer projectes per a un proper viatge, durant l’any2014, ala ciutat alemanya amb motiu de la celebració del 25é aniversari de l’agermanament.
 Igualment interessant i profitosa resultà l’entrevista amb els nombrosos alumnes que assisteixen a cursos d’alemany, els quals dedicaren a l’edil unes paraules en la seua llengua. En resposta als seus afanys, Dieter va oferir als joves de l’Alcúdia, el que ja estava gestant-se des de fa temps a través de l’agermanament, la possibilitat de que joves alcudians vagen a treballar a Alemanya. En les properes setmanes es signaran convenis per a fer “practicums” en empreses i institucions alemanyes com a primer pas per accedir a un lloc de treball.
 L’Alcúdia i Nieder Olm s’agermanaren l’any 1989 i des d’aleshores s’ha mantingut un contacte freqüent i molt cordial entre els dos pobles, tant en el pla institucionalcom en elpersonal i familiar. És per això que hi ha la voluntat que la celebració del 25é aniversari a Nieder Olm tinga un caràcter especial i servisca, a més a més, per a obrir noves oportunitats, sobretot, als joves dels dos municipis

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...